Maak werk van trage wegen in Lochristi!

24 Oktober 2023

Maak werk van trage wegen in Lochristi!

Groen Lochristi pleit voor de opwaardering van het trage wegen netwerk en vraagt een extra inspanning van het gemeentebestuur. Er is veel potentieel. Ontdek het hier.

Lochristi kent veel trage wegen. Fietsers en wandelaars gebruiken ze graag in hun vrije tijd en voor school, -werk en -woonverkeer. Onze gemeente maakte werk van een trage wegenplan. U kan ze vinden in de toeristische brochure van onze gemeente. Trage wegen zijn soms echter ten onrechte afgesloten, niet begaanbaar of dichtgegroeid. Of er wordt grof grind gebruikt als bodembedekking wat moeilijk berijdbaar is voor fietsers.

Op de gemeenteraden, in commissie mobiliteit en in het verkeersoverlegplatform maakte Groen Lochristi het gemeentebestuur hier meermaals attent op. Onze voorstellen en suggesties 👇

👉 Het gemeentebestuur moet het trage wegen netwerk verbeteren door ze te onderhouden, ze open te houden en te herwaarderen. En de gemeente kan ook nieuwe trage verbindingen maken. In deze legislatuur wordt één (1!) trage weg volledig in orde gebracht, nl. de kerkwegel tussen Zeveneken dorp en Bastelare.

🚧 Stel een onderhoudsplan op voor alle trage wegen met de dienst Openbare Werken en Groendienst.

🤝 Start een netwerk van “wegspotters” en/of schakel vzw Trage Wegen in als ondersteuning.

😍 Iedereen vaart er wel bij om aangenaam en snel te voet of met de fiets, op weg van dorp naar dorp te genieten van mooie, goed onderhouden, niet afgesloten trage wegen.

Groen Lochristi heeft dus een duidelijke boodschap: maak werk van trage wegen!