Teken onze petitie!

Petitie: correcte inkleuring jachtgebied in Lochristi en Wachtebeke

Verschillende percelen van het publieke eigendom in Lochristi en Wachtebeke zijn ingekleurd als jachtgebied, hoewel ze daar niet geschikt toe zijn.

Een jager mag alleen een vuurwapen gebruiken binnen een aaneengesloten terrein van 40 ha. Om dit te bekomen, stelt men vaak jachtplannen op met 'historisch' ingekleurd jachtgebied: men gaat ervan uit dat de percelen ooit mondeling zouden zijn toegestaan aan een jager of vereniging. Vaak zijn de huidige eigenaars zich er niet eens van bewust dat hun eigendom deel uitmaakt van een jachtplan. 

Als jagers of jachtverenigingen correct jachtrecht verkrijgen op 40 ha aaneengesloten terrein, is jacht met een vuurwapen uiteraard hun recht, maar...

 

Groen Lochristi vindt

- dat het een kwestie is van gezond verstand dat publieke eigendommen waarop jacht ongepast, gevaarlijk of zelfs verboden is geen deel kunnen uitmaken van een jachtplan en het gemeentebestuur zijn verantwoordelijkheid moet opnemen om die percelen te laten uitkleuren

- inwoners van Lochristi en Wachtebeke zelf mogen beslissen of ze hun percelen al dan niet laten inkleuren als jachtgebied. Als blijkt dat velen zich er niet eens van bewust zijn dat hun eigendom zo is ingekleurd, vereist dat meer sensibilisering over de bestaande jachtplannen en de te volgen procedures.

 

Meer informatie?

Link naar onze petitie.

Bekijk de website van Geopunt Vlaanderen om de jachtplannen in je buurt te bekijken.

Zie ook de website van Schiet In Actie, die mee deze petitie inspireerde!

Al 34 ondertekenaars! Op naar 50
68%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.