Groenpool Gent-Lochristi : Eindelijk beweging

Groenpool Gent-Lochristi : Eindelijk beweging

We hebben er lang moeten op wachten, maar er is eindelijk beweging rond het dossier van het stadsbos aan het Oud vliegveld op de grens Oostakker - Lochristi. Sommigen kennen de site misschien van de visvijver, het executieoord, het crematorium of de zandontginning. Het vliegveld werd eind 1917 door de Duitsers aangelegd. Eind jaren '30 werd het terrein opgespoten met zand uit het Sifferdok. Intussen wordt dat zand weggehaald om het elders te gebruiken. De exploitatie loopt nog tot 2020. Hopelijk wordt in delen ervan echter eerder begonnen aan de aanleg van de groenpool. Lochristi heeft er nood aan.

We hebben er lang moeten op wachten, maar er is eindelijk beweging rond het dossier van het stadsbos aan het Oud vliegveld op de grens Oostakker - Lochristi.

Sommigen kennen de site misschien van de visvijver, het executieoord, het crematorium of de zandontginning. Het vliegveld werd eind 1917 door de Duitsers aangelegd. Eind jaren '30 werd het terrein opgespoten met zand uit het Sifferdok. Intussen wordt dat zand weggehaald om het elders te gebruiken. De exploitatie loopt nog tot 2020. Hopelijk wordt in delen ervan echter eerder begonnen aan de aanleg van de groenpool. Lochristi heeft er nood aan.

Volledig in lijn met de visie van Groen! is er nu een inspraak-mogelijkheid, waarbij de burger geconsulteerd wordt rond de invulling van dit project. Graag hadden we bij dezen een warme oproep gelanceerd om hieraan deel te nemen.

Neem dus een kijkje op onderstaande link en laat uw stem horen.

http://www.groenpooloudvliegveld.com/