Didier Van den Meersschaut

30 April 2018

Didier Van den Meersschaut

Voorzitter

In 1998 verhuisde Didier naar Lochristi. Toen zijn dochters school liepen op GBS Lochristi was hij actief voor het oudercomité. Na de verkiezingen van 2012 is hij lid geworden van het VerkeersOverlegPlatform, ook het VOP genoemd.

'Als ik zie hoe het huidige bestuur de fietser keer op keer vergeet, word ik opstandig. Het kan anders, dus zet ik me in voor een verstandiger mobiliteitsbeleid in Lochristi.'

Mijn interesse gaat voornamelijk naar energie en mobiliteit. Een uitgekiend mobiliteitsnetwerk, dat een (eco)logische manier van verplaatsing mogelijk maakt, met een maximalisatie van fiets en openbaar vervoer. Met vooral extra aandacht voor de zwakkere weggebruiker. Als atypisch voorbeeld in verband met veilig verkeer is de dringende noodzaak tot verplaatsing van de brandweerkazerne. De huidige locatie brengt bij elke brand de jeugd uit Lochristi in de vuurlinie.

Ik vind dat we in Lochristi nood hebben aan een betere dienstverlening in openbaar vervoer met een duidelijk plan inzake mobiliteit over alle deelgemeenten. Een tramlijn in eigen bedding tot in Gent is voor mobiliteitsexperten een must voor Lochristi.

Mijn grootste wensen voor Lochristi zijn :

  1. Windmolenpark met deelname vanuit de inwoners van Lochristi. Er zijn locaties geschikt op ons grondgebied en dit is een rendabele investering voor Gemeente en inwoners. Kijk maar naar Volvo.
  2. Een snelle invulling van de groenpool op het vliegveld, dat openlijk toegankelijk is voor alle inwoners, vlot en veilig bereikbaar te voet, met de fiets of openbaar vervoer.
  3. Een verdere uitbouw van de omgeving van de bibliotheek en Orphanimo. Tot een oase van rust en cultuur, waar jong en oud samen kunnen vertoeven en genieten van allerlei vormen van cultuur. Met vlakbij de plaatselijke horeca voor een versnapering en wat reflectie erna.